Αρχική                   Ποιοί Είμαστε                  Χρήσιμα Links
 
Γλώσσα:

Κατηγορίες
Βιβλία
Αγία Γραφή
Αντιαιρετικά-Εποικοδομητικά
Βίοι Αγίων-Ασκητικά
Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία
Ελληνισμός
Επίκαιροι τίτλοι
Θύραθεν-Γενικώς
Ιστορία-Δίκαιο
Λατρεία-Λειτουργικά-Προσευχητάρια-Ακολουθίες
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μουσική
Νέες Εκδόσεις-Πρός εκδοσιν
Ξενόγλωσσα
Παιδί
Περιοδικά
Πολυμέσα
Προτεινόμενα-Προσφορές
Σύγχρονος προβληματισμός-Επιστήμη-Γενικά
Ταξίδι-Θρησκευτικός τουρισμός
Τέχνη-Αγιογραφία-Εικόνες
Υμνογραφία - Ακολουθίες
Μοναστηριακά
Εκκλησιαστικά

Bestsellers
1. ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΔΙΩΓΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 1914 - 1918 / ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 1919
2. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΨΙ1 - ΔΙΑΛΕΞΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΑ ΕΝ ΤΩ ΠΕΡΙΟΔΙΚΏ ''ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ'' , ΜΑΡΤΙΟΣ 1901 - ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3. ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΙΚΗ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ
4. ΡΩΜΑΝΟΣ Δ΄ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚΑ Β΄, ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
6. ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ - ΓΚΟΡΤΖΗΣ ΚΩΣΤΗΣ
7. ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
8. ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΠΟΥΣ 1913-1922 - ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ( ΠΑΝΤΕΛ - ΑΓΑΣ )

Έξυπνες Λύσεις
Δωροεπιταγές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Όροι και Προυποθέσεις συναλλαγής
Ασφάλεια Αγορών-Προσωπικά Δεδομένα

:: Εκδόσεις Μορφή :: :: Βιβλία :: Ιστορία-Δίκαιο :: Γενική Ιστορία :: ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ 1955 - ΧΑΤΖΗΜΙΛΤΗΣ ΔΗΜΟΣ

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ 1955 - ΧΑΤΖΗΜΙΛΤΗΣ ΔΗΜΟΣ
 
ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ 1955 - ΧΑΤΖΗΜΙΛΤΗΣ ΔΗΜΟΣ 
ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ
ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΤΖΗΜΙΛΤΗ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΝΑ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΩΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΙΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΟΚΑ

Ο Δήμος Χατζημιλτής με το βιβλίο του αναδεικνύεται σε αμερόληπτο ιστοριογράφο των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα στον τομέα Λεμεσού

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, που γράφω αυτό το σημείωμα για το βιβλίο ενός από τους κορυφαίους και πιο σεμνούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ, του αείμνηστου Τομεάρχη Λεμεσού Δήμου Χατζημιλτή. Του αγωνιστή που έδωσε από τους πρώτους τον ιερό όρκο για ελευθερία και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, υπήρξε πρωταγωνιστής παράτολμων αποστολών της ΕΟΚΑ, ήταν από τους πιο έμπιστους στενούς συνεργάτες του Αρχηγού Διγενή και κατόρθωσε να παραμείνει ασύλληπτος μέχρι το τέλος του αδικαίωτου ένοπλου Απελευθερωτικού Αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού.

Τίτλος του πολύ αξιόλογου, ιστορικού βιβλίου, είναι: «Οι Γενναίοι του 1955 - Μνήμες Ενός τομεάρχη του Αγώνα». Η εισαγωγή και επιμέλεια του βιβλίου ανήκουν στον καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρο Παπαπολυβίου, ο οποίος το χαρακτηρίζει ως «ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία των τελευταίων ετών, που αφορούν αναμνήσεις αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Ένα σπουδαίο βιβλίο από έναν σπουδαίο Έλληνα, και μια σημαντική μεταθανάτια προσφορά στη βιβλιογραφία για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ».

«Νόημα και χαρά της ζωής μου»

Η σύζυγος του αείμνηστου Χατζημιλτή, Νίνα, επίσης κορυφαία αγωνίστρια, πιστή προσωπική ταχυδρόμος του Αρχηγού Διγενή, σε σύντομο σημείωμά της αντί προλόγου, τονίζει: «Ο Δήμος υπήρξε για μένα το νόημα και η χαρά της ζωής μου. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας, τον ξεχώρισα για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη γενναιότητά του, τη φιλαλήθεια, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη του...

Μαζί πορευτήκαμε στις δύσκολες ώρες της μεταφοράς του Διγενή από το Τρόοδος στη Λεμεσό, όπου ανέλαβε τη μεγάλη ευθύνη της ασφάλειας και προστασίας του Αρχηγού. Πάντα στη θύμησή μου έρχονται τα λόγια του, "το στόμα μας ραμμένο για την επιτυχία του Αγώνα". Ένας παλμός μονάχα δονούσε την ψυχή του, ο πόθος για την Ελλάδα. Όλη η ζωή του ήταν η αγάπη και η προσφορά του στην πατρίδα και στον άνθρωπο», προσθέτει.

Επιστολές με Διγενή

Στο βιβλίο έρχονται για πρώτη φορά ιστορικές επιστολές του Διγενή προς τον Δήμο και τη Νίνα. Σε μιαν από αυτές, μετά τον Αγώνα, ο Διγενής τονίζει, πλέκοντας το εγκώμιο στον αείμνηστο Χατζημιλτή: «Ως τομεάρχης Λεμεσού, επετελέσατε έργον αξιοθαύμαστον, διά της μεθοδικότητος της εργασίας σας, του απαραμίλλου πατριωτισμού σας, του θάρρους και των αρίστων αποτελεσμάτων εναντίον του δυνάστου, τόσον εναντίον των στρατιωτικών εγκαταστάσεών του εις Επισκοπήν και Ακρωτήρι όσον και εντός της πόλεως. Προσηλωμένος πιστώς εις τας αρχάς του αγώνος, εφέρατε εις πέρας απάσας τας ανατεθείσας υμίν αποστολάς. Ως Αρχηγός του αγώνος, σας διαβιβάζω την παρούσαν εις ανάμνησιν κοινών αγώνων και ένδειξιν εκτιμήσεως προς το έργον σας».

Το αγωνιστικό φρόνημα

Στον πρόλογο του βιβλίου του, ο αείμνηστος Χατζημιλτής, πλέκοντας το εγκώμιο τού αγωνιστή λαού, τονίζει: «Όλος ο λαός μας, συνεπαρμένος από τις ιστορικές ώρες που ο ίδιος δημιούργησε, με τα πενιχρά μέσα που διέθετε τότε, και από τη θέση που ο καθένας κατείχε, διατηρούσε άσβεστη τη φλόγα, που φώτιζε τον δρόμο προς τη λύτρωση.

Αυτός ο λαός, που με τη θυσία του έγραφε ιστορία, έζησε τα τέσσερα χρόνια του Αγώνα την πραγματική ελευθερία. Ο κάθε αγωνιστής ένιωθε εσωτερικά την ανάγκη, χωρίς κανείς να του το επιβάλει, ελεύθερα και αυτόβουλα, να αγωνιστεί και να πεθάνει γιατί το ήθελε ο ίδιος. Ο λαός μας τότε με τη θυσία του υλοποιούσε τους πόθους και τα όνειρα εκείνων που έζησαν εκατοντάδες χρόνια πριν από εμάς. Νέοι και νέες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, εξυπηρετούσαν συνειδητά έναν και μοναδικό σκοπό, την πατρίδα. Τιμή και δόξα σε όλα τα μέλη της ΕΟΚΑ», επισημαίνει.

Θησαυρός ιστορικών γεγονότων

Το βιβλίο αποτελεί θησαυρό ιστορικών γεγονότων, όπως τα έζησαν ο αείμνηστος Δήμος και η σύζυγός του Νίνα. Ο πρώτος ως Τομεάρχης Λεμεσού και η Νίνα ως προσωπική ταχυδρόμος του Αρχηγού της ΕΟΚΑ. Για πρώτη φορά έρχονται σε φως βιώματα ιστορικής σημασίας του ζεύγους Χατζημιλτή, που καλύπτουν πλείστα περιστατικά, τα οποία συνθέτουν την προσφορά του Τομέα Λεμεσού.

Ο Δήμος Χατζημιλτής με το βιβλίο του αναδεικνύεται σε αμερόληπτο ιστοριογράφο των γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα στον τομέα Λεμεσού. Πολλές φορές, ιστορώντας τα γεγονότα, δεν παραλείπει να τονίσει την αυτοθυσία, την παλληκαριά και την προθυμία των αγωνιστών του τομέα του στην επιτέλεση ριψοκίνδυνων ενεργειών, που προκαλούσαν σοβαρές απώλειες στον εχθρό. Επίσης, Τομεάρχης Λεμεσού φέρνει στο φως, πρώτη φορά, στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή του Διγενή, όταν εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό μέχρι το τέλος του Αγώνα.

Ιδιαίτερα αναφέρεται σε άγνωστες μέχρι τώρα αποστολές, υψίστης σημασίας για τον Αγώνα, που του ανέθετε εκτός Λευκωσίας, όπως οι επαφές του με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας και άλλες εξίσου σημαντικές. Οι αποστολές αυτές καταμαρτυρούν την απέραντη εμπιστοσύνη που έτρεφε ο Διγενής προς τον τομεάρχη του και τη σύζυγό του, που ήταν το δεξί του χέρι στις περισσότερες από τις αποστολές αυτές.

Εκτίμηση και σεβασμός

Η εκτίμηση και ο σεβασμός του Δήμου Χατζημιλτή προς τους αγωνιστές της Λεμεσού καταμαρτυρείται από την παράθεση των ονομάτων τους, ανάλογα με την αποστολή τους. Από τους καταζητούμενους και τους δολιοφθορείς, τους άντρες του εκτελεστικού, τους κατασκευαστές βομβών και γενικά εκρηκτικών υλών, τους μεταφορείς οπλισμού, τους μετακινητές του ιδίου και άλλων στελεχών της ΕΟΚΑ, τους υπευθύνους ΕΟΚΑ, ΠΕΚΑ και ΑΝΕ, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους εκπαιδευτικούς, τους αξιωματικούς και άντρες της Αστυνομίας, τους ιδρυτές και στυλοβάτες του ιστορικού σωματείου «Απόλλων», που ήταν ο τόπος συνάντησης των αγωνιστών, τους συνδέσμους, τους μετακινητές καταζητουμένων και μεταφορείς οπλισμού, καθώς και όσους φιλοξένησαν στα σπίτια τους καταζητούμενους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, απέκρυβαν οπλισμό και τροφοδοτούσαν καταζητούμενους.

Απλή γλώσσα

Εκείνο που διακρίνει το ιστορικό βιβλίο του Δήμου Χατζημιλτή είναι η ενάργεια και η απλότητα της γλώσσας που είναι γραμμένο, στη βάση συγκεκριμένων περιστατικών, βιωμάτων του ιδίου, της συζύγου του -που ήταν ο πιο στενός και έμπιστος συνεργάτης του- επιστολών του Διγενή και αναφορών συνεργατών του, χωρίς ποτέ ο ίδιος να περιαυτολογήσει.

Από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου ο Δήμος Χατζημιλτής αναδεικνύει και υμνεί το μεγαλείο του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ και πλέκει το εγκώμιο των αγωνιστών του τομέα Λεμεσού, τον οποίο διοίκησε με εξαιρετική επιτυχία. Και είναι ευτύχημα που ο σεμνός αυτός αγωνιστής κατέγραψε και μας άφησε κληρονομιά το πολυτιμότατο ιστορικό βιβλίο του, που πρέπει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα της Κύπρου και να κοσμεί όλες τις βιβλιοθήκες.

Λεπτομέρειες
 
Κωδικός ΕΚΕ 1443
Ποσότητα Διαθέσιμo
Βάρος 0.89 kgr
Διαστάσεις 17 χ 24 ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Σελίδες 330
ISBN 978-9925-557-11-0
Συγγραφέας ΧΑΤΖΗΜΙΛΤΗΣ ΔΗΜΟΣ
Επιμέλεια ΠΑΠΑΠΟΛΥΒΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
Έκδοση ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2017
Εκπτωση (e-morfi) -10%
Τιμή: €20.20

Επιλογές
 
Ποσότητα

Προσθήκη στο καλάθι
        
Προσθήκη στην επιθυμητή λίστα


 

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 
Το όνομά σας: *
Το email σας: *
email παραλήπτη: *

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 

Λίστα συστάσεων
 
Οι πελάτες που αγόρασαν το παραπάνω προϊόν αγόρασαν επίσης τα ακόλουθα προϊόντα:  

Απόψεις Πελατών
 
Ψηφοφορία Πελατών


Ψηφοφορία Πελατών

Αξιολογήστε!


Σχόλια πελατών


Δεν υπάρχουν σχόλια για το προϊόν.

Προσθέστε τα σχόλιά σας εδώ
Το όνομά σας: *
Το μήνυμά σας: *

Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα:

Άλλος κωδικός
Προσθήκη σχολίων για το συγκεκριμένο προϊόν
 
 

Εκτυπώσιμη σελίδα 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Προχωρημένη Αναζήτηση


Χρήστες Online
465 ανώνυμοι χρήστες

Το καλάθι σας
Το καλάθι είναι άδειο
 
Δείτε το καλάθι
Αγορά
Λίστα Αγαπημένων μου
Ιστορικό των παραγγελιών

Μέλη
Όνομα Χρήστη

Κωδικός

Εισαγωγή 
Εγγραφή 
Copyright © 2007-2020 Morfi Editions
By Falconet - Internet Solutions