Αρχική                   Ποιοί Είμαστε                  Χρήσιμα Links
 
Γλώσσα:

Κατηγορίες
Βιβλία
Αγία Γραφή
Αντιαιρετικά-Εποικοδομητικά
Βίοι Αγίων-Ασκητικά
Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία
Ελληνισμός
Επίκαιροι τίτλοι
Θύραθεν-Γενικώς
Ιστορία-Δίκαιο
Λατρεία-Λειτουργικά-Προσευχητάρια-Ακολουθίες
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μουσική
Νέες Εκδόσεις-Πρός εκδοσιν
Ξενόγλωσσα
Παιδί
Περιοδικά
Πολυμέσα
Προτεινόμενα-Προσφορές
Σύγχρονος προβληματισμός-Επιστήμη-Γενικά
Ταξίδι-Θρησκευτικός τουρισμός
Τέχνη-Αγιογραφία-Εικόνες
Υμνογραφία - Ακολουθίες
Μοναστηριακά
Εκκλησιαστικά

Bestsellers
1. 100 ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
2. 100 ΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
3. Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
4. ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
5. Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ Ι.
6. ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
7. ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΚΙΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
8. ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Έξυπνες Λύσεις
Δωροεπιταγές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Όροι και Προυποθέσεις συναλλαγής
Ασφάλεια Αγορών-Προσωπικά Δεδομένα

:: Εκδόσεις Μορφή :: :: Βιβλία :: Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία :: Ορθόδοξη Πνευματικότητα :: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΜΟΣ Β΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΜΟΣ Β΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΜΟΣ Β΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 
(ΓΕΝΙΚΑ)

Οι δύο τόμοι με τίτλο «Παρεμβάσεις στην σύγχρονη κοινωνία» περιλαμβάνουν διάφορα κείμενα που γράφηκαν κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά για να αντιμετωπισθούν ποιμαντικές ανάγκες. Περιλαμβάνουν επίσης προφορικές και γραπτές συνεντεύξεις πάνω σε διάφορα επίκαιρα θέματα. Η Εκκλησία απαντά στα προβλήματα των ανθρώπων. Προσφέρει και στην σύγχρονη εποχή τον θεολογικό της λόγο και εργάζεται με σκοπό να αφυπνίση και να προσανατολίση σωστά τον λαό του Θεού.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Β

Ο δεύτερος τόμος με τίτλο Παρεμβάσεις στην σύγχρονη κοινωνία περιλαμβάνει τις ενότητες Θεολογικές επισημάνσεις και Εκκλησιαστική αγωγή.

Στα κείμενα της πρώτης ενότητας επισημαίνονται βασικές θεολογικές αλήθειες και η θέση της ορθόδοξης θεολογίας απέναντι σε επίκαιρα θέματα.

Διαβάζοντας το πρώτο κατά σειρά κείμενο με τίτλο Ορθόδοξη οικολογία παρατηρούμε τις βασικές θεολογικές θέσεις για το πρόβλημα της οικολογίας. Η ορθόδοξη οικολογία στηρίζεται στην θεολογία «των λόγων των όντων», δηλαδή, πιστεύει ότι όλη η κτίση και ο,τι γίνεται σε αυτήν είναι αποτέλεσμα της ενέργειας του Θεού. Οι άγιοι του Θεού, επειδή έχουν ελευθερωθή από τα πάθη και έχουν φωτισμένο νου, σέβονται την φύση και έχουν σωστή στάση απέναντι σε όλη την κτίση γιατί βλέπουν σε αυτήν την ενέργεια του Θεού.

Στο κείμενο Οι λαϊκοί στην Εκκλησία γίνεται λόγος για την ιεράρχηση που υπάρχει μέσα στην Εκκλησία και ότι η υπέρβαση των καθηκόντων μας δημιουργεί αταξία και ανωμαλία μέσα στον χώρο της. Σύμφωνα με την διδασκαλία του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου οι λαϊκοί είναι η τάξη των ποιμαινομένων που έχουν το χάρισμα να ποιμαίνωνται ως τέκνα Θεού.

Διαβάζοντας το κείμενο Οι τρεις Ιεράρχες και η ποιμαντική βλέπουμε πόσο στενά συνδέονται στην Ορθόδοξη Παράδοση η θεολογία και η ποιμαντική. Σκοπός της ποιμαντικής είναι η θεραπεία του ανθρώπου που πρέπει να γίνεται από έμπειρο πνευματικό πατέρα. Απαραίτητα γνωρίσματα των ποιμένων είναι η φιλοθεΐα και η φιλαδελφία. Η ποιμαντική δεν είναι κοσμικό αξίωμα, αλλά θεραπευτική διακονία του λαού του Θεού.

Τι ακριβώς είναι ο νους και σε τι διαφέρει από την λογική αναλύεται στο κείμενο Νους και λόγος στην ορθόδοξη εμπειρία. Ο συγγραφέας διευκρινίζει ότι η θεραπεία του ανθρώπου έγκειται στην ανακάλυψη της νοεράς ενέργειας και στην διάκρισή της από την λογική. Επίσης μας εξηγεί πως στον φυσικό άνθρωπο, που είναι ο θεούμενος, είναι δυνατόν ταυτόχρονα να λειτουργούν και τα δύο αυτά γνωστικά κέντρα.

Η σχέση που υπάρχει μεταξύ του μυστηρίου του Σταυρού και της ορθόδοξης εσχατολογίας διατυπώνεται στο κείμενο Το μυστήριο του Σταυρού στο φως της ορθοδόξου εσχατολογίας. Η εσχατολογία δεν συνδέεται αποκλειστικά με τον χρόνο, αλλά με τον τρόπο ζωής, δηλαδή, με την σχέση που έχει ο άνθρωπος με τον Θεό. Όταν ο Χριστιανός βιώνη την άκτιστη καθαρτική, φωτιστική και θεοποιό ενέργεια του Θεού, τότε βιώνει το μυστήριο του Σταυρού και της Αναστάσεως.

Άλλα αξιοσημείωτα κείμενα είναι: Τα λείψανα των αγίων, Η δικαιοσύνη κατά τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, Οι νέοι και η Μ. Σαρακοστή, Ο Νυμφίος της Εκκλησίας, Τα Χριστούγεννα σήμερα, Πάσχα και Λαμπρή. Τα κείμενα Ζωντανή θεολογία και Άρμα και ιππεύς του Ισραήλ της Χάριτος αναφέρονται στην προσωπικότητα και την θεολογία του μακαριστού Γέροντος Σωφρονίου. Επίσης στο κείμενο «Βιβλιοκρισία και παρουσιάσεις» παρουσιάζονται κρίσεις του συγγραφέα για την έκδοση των συγγραμάτων του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Πιστεύει ότι «η μελέτη και η βίωση της διδασκαλίας που εκφράζεται από τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά είναι απαραίτητη και σήμερα διότι θα μας απαλλάξη από όλες τις ανορθόδοξες ερμηνείες της πνευματικής ζωής που μας κατακλύζουν».

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει κείμενα στα οποία παρουσιάζονται οι βασικές θέσεις και τα κεντρικά σημεία της ορθοδόξου εκκλησιαστικής κατηχήσεως. Ο αναγνώστης μπορεί να διακρίνη τον σκοπό και τον τρόπο της κατηχήσεως στις ημέρες μας, η οποία πρέπει να εξασκήται με φόβο Θεού και υπευθυνότητα γιατί είναι έργο εκκλησιαστικό και όχι ατομικό. Πρέπει να γίνεται με την ευλογία του οικείου Επισκόπου, χωρίς αυτοσχεδιασμούς, αλλά μέσα στα ορθόδοξα εκκλησιαστικά πλαίσια. Μεγάλη σημασία δίνεται στο πρόσωπο του κατηχητή, ο οποίος πρέπει να έχη ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα και πνεύμα προσφοράς και αγάπης.

Σπουδαίο ρόλο στην εκκλησιαστική αγωγή μπορεί να διαδραματίση η οργανωμένη Ενορία, αφού μέσα στην Ενορία ο Χριστιανός μπορεί να ζήση την εν Χριστώ αδελφότητα. Παρουσιάζεται, εκτός από το κατηχητικό έργο, όλη η προσπάθεια που γίνεται στις Ενορίες, ειδικότερα από τους ιερείς, για να οδηγήσουν τα παιδιά στον χώρο της Εκκλησίας και να την αισθανθούν σαν μια οικογένεια. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα πρέπει να συνεργάζωνται με τους ιερείς και τους κατηχητές και να βοηθούν τις νεανικές εκδηλώσεις κάθε Ενορίας.

Γίνεται κατανοητό ότι η ορθόδοξη κατήχηση δεν είναι απλώς μια προσφορά θεολογικών γνώσεων, αλλά κυρίως προσφορά ζωής στα παιδιά. Ο σκοπός της κατηχήσεως πρέπει να ταυτίζεται με τον σκοπό της Εκκλησίας, δηλαδή, να αποβλέπη στην θέωση του ανθρώπου. Δεν νοείται ορθόδοξη κατήχηση έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία και έξω από την Ορθόδοξη Παράδοση.

Λεπτομέρειες
 
Κωδικός ΠΕ 1040
Ποσότητα Διαθέσιμo
Βάρος 0.64 kgr
Διαστάσεις 14 χ 21
Σελίδες 256
ISBN 960-7070-23-2
Συγγραφέας ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
Έκδοση ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΘΗΒΩΝ - Α΄ ΕΚΔΟΣΗ 1994
Εκπτωση (e-morfi) -20%
Τιμή: €11.51

Επιλογές
 
Ποσότητα


Αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι ο browser του υπολογιστή σας δεν υποστηρίζει Javascript ή είναι απενεργοποιημένη η τεχνολογία. Παρακαλώ ενεργοποιήσετε την JavaScript προκειμένου να λειτουργεί σωστά.

 

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 
Το όνομά σας: *
Το email σας: *
email παραλήπτη: *

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 

Λίστα συστάσεων
 
Οι πελάτες που αγόρασαν το παραπάνω προϊόν αγόρασαν επίσης τα ακόλουθα προϊόντα:  

Απόψεις Πελατών
 
Ψηφοφορία Πελατών


Ψηφοφορία Πελατών

 

Ψηφοφορία Πελατών

Αξιολογήστε!


Σχόλια πελατών


Δεν υπάρχουν σχόλια για το προϊόν.

Προσθέστε τα σχόλιά σας εδώ
Το όνομά σας: *
Το μήνυμά σας: *

Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα:

Προσθήκη σχολίων για το συγκεκριμένο προϊόν
 
 

Εκτυπώσιμη σελίδα 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Προχωρημένη Αναζήτηση


Χρήστες Online
372 ανώνυμοι χρήστες
1 εγγεγραμμένοι


Το καλάθι σας
Το καλάθι είναι άδειο
 
Δείτε το καλάθι
Αγορά
Λίστα Αγαπημένων μου
Ιστορικό των παραγγελιών

Μέλη
Όνομα Χρήστη

Κωδικός

Εισαγωγή 
Εγγραφή 
Copyright © 2007-2020 Morfi Editions
By Falconet - Internet Solutions