Αρχική                   Ποιοί Είμαστε                  Χρήσιμα Links
 
Γλώσσα:

Κατηγορίες
Βιβλία
Αγία Γραφή
Αντιαιρετικά-Εποικοδομητικά
Βίοι Αγίων-Ασκητικά
Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία
Ελληνισμός
Επίκαιροι τίτλοι
Θύραθεν-Γενικώς
Ιστορία-Δίκαιο
Λατρεία-Λειτουργικά-Προσευχητάρια-Ακολουθίες
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μουσική
Νέες Εκδόσεις-Πρός εκδοσιν
Ξενόγλωσσα
Παιδί
Περιοδικά
Πολυμέσα
Προτεινόμενα-Προσφορές
Σύγχρονος προβληματισμός-Επιστήμη-Γενικά
Ταξίδι-Θρησκευτικός τουρισμός
Τέχνη-Αγιογραφία-Εικόνες
Υμνογραφία - Ακολουθίες
Μοναστηριακά
Εκκλησιαστικά

Bestsellers
1. 100 ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
2. 100 ΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
3. Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
4. ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
5. Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ Ι.
6. ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
7. ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΚΙΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
8. ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Έξυπνες Λύσεις
Δωροεπιταγές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Όροι και Προυποθέσεις συναλλαγής
Ασφάλεια Αγορών-Προσωπικά Δεδομένα

:: Εκδόσεις Μορφή :: :: Βιβλία :: Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία :: Ορθόδοξη Πνευματικότητα :: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΜΟΣ Α΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΜΟΣ Α΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΜΟΣ Α΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 
(ΓΕΝΙΚΑ)

Οι δύο τόμοι με τίτλο «Παρεμβάσεις στην σύγχρονη κοινωνία» περιλαμβάνουν διάφορα κείμενα που γράφηκαν κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά για να αντιμετωπισθούν ποιμαντικές ανάγκες. Περιλαμβάνουν επίσης προφορικές και γραπτές συνεντεύξεις πάνω σε διάφορα επίκαιρα θέματα. Η Εκκλησία απαντά στα προβλήματα των ανθρώπων. Προσφέρει και στην σύγχρονη εποχή τον θεολογικό της λόγο και εργάζεται με σκοπό να αφυπνίση και να προσανατολίση σωστά τον λαό του Θεού.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Α

Στον πρώτο τόμο μπορούμε να διαβάσουμε μικρά κείμενα που σχολιάζουν την επικαιρότητα και αποτελούν την πρώτη ενότητα του βιβλίου με τίτλο Επίκαιροι Σχολιασμοί, καθώς επίσης και συνεντεύξεις που παρουσιάζουν την θέση της Εκκλησίας πάνω σε κρίσιμα επίκαιρα θέματα και αποτελούν την δεύτερη ενότητα με τίτλο Ενημερωτικές Συνεντεύξεις.

Tό κείμενο Μαγεία και μάγοι είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, ειδικά στις ημέρες μας, που παρατηρείται αναβίωση της μαγείας και στροφή πολλών ανθρώπων προς τους μάγους. Βοηθά τον αναγνώστη να καταλάβη ότι, όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό, τόσο περισσότερο αισθάνεται ανασφαλής και γίνεται ευάλωτος στις επιθέσεις του διαβόλου. Παρουσιάζονται οι κεντρικές θέσεις της διδασκαλίας του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου πάνω στο θέμα της μαγείας που απασχολούσε και την εποχή του, και πρακτικές συμβουλές που συνιστά στους χριστιανούς για να προφυλάσσωνται από τα μαγικά που τους κάνουν οι άλλοι.

Διαβάζοντας το κείμενο Η κοινωνιολογία και θεολογία των ναρκωτικών διαπιστώνουμε ότι η ορθόδοξη θεολογία πάνω στο πρόβλημα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά είναι αποκαλυπτική. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει το θέμα των ναρκωτικών στο βάθος του και γι’ αυτό μπορεί να δώση σωστές λύσεις. Ερμηνεύεται το πρόβλημα της εξάρτησης και επισημαίνεται ότι ‘’ναρκομανής είναι κάθε άνθρωπος ο οποίος αισθάνεται ανασφαλής και γι’ αυτό αναζητά τρόπους να διασφαλίση την ανασφάλειά του’’.

Την θέση και την αποστολή της γυναίκας μέσα στην Εκκλησία αναλύει η εισήγηση Η γυναίκα στην Ορθόδοξη Παράδοση. Ο Χριστιανισμός αποκατέστησε την γυναίκα και την ανέβασε πολύ ψηλά. Ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες δεν μπορούν να δεχθούν το χάρισμα της ιερωσύνης είναι πρακτικός και ποιμαντικός και όχι θεολογικός. Έχουν όμως την δυνατότητα να αποκτήσουν την πνευματική ιερωσύνη και να αναλάβουν ποιμαντική διακονία.

Αξίζει ιδιαίτερα να προσεχθή το κείμενο Δημογραφικό πρόβλημα και Εκκλησία στο οποίο παρουσιάζονται οι “σκέψεις” και οι προτάσεις της Εκκλησίας πάνω στο μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό και εθνικό θέμα. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει το θέμα μέσα από την θεολογία της προτείνοντας πνευματικές λύσεις όπως τις διασώζει η Ορθόδοξη Παράδοση. Δηλαδή: Σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα από την σύλληψη και την γέννηση. Ενδιαφέρεται για την τεκνογονία και την ευτεκνία. Παιδαγωγεί τους συζύγους τονίζοντας την ιερότητα του μυστηρίου του γάμου. Προστατεύει την οικογένεια και ιδιαίτερα την πολύτεκνη οικογένεια. Επισημαίνονται τα κυριότερα στοιχεία που καταγράφονται στο «Πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα». Ο συγγραφέας εκθέτει στην Επιτροπή τις απόψεις της Εκκλησίας για το δημογραφικό πρόβλημα που θεωρείται μεγάλο εθνικό θέμα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους νέους θεωρείται το κείμενο Πορεία προς τον γάμο. Αναφέρονται εποικοδομιτικές σκέψεις και πρακτικά σημεία που είναι πολύ ουσιαστικά και φανερώνουν πόσο απαραίτητη είναι η άσκηση και γενικά η πνευματική ζωή πριν από τον γάμο. Παρουσιάζονται επίσης ύμνοι τους οποίους συνέταξε ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την ημέρα του γάμου.

Στην εισήγηση Προσωπικές εντυπώσεις από ένα συνέδριο για την αγωγή των νέων προτείνει ο συγγραφέας στους φορείς της εκκλησιαστικής αγωγής ορθούς προσανατολισμούς ώστε να βοηθήσουν τους νέους με υπευθυνότητα και εκκλησιαστική συνείδηση. Αναφέρεται στην διδασκαλία του αγίου Ισαάκ του Σύρου για το θέμα των τριών γνώσεων, η οποία μπορεί να βοηθήση ουσιαστικά στην αγωγή των παιδιών.

Άλλα κείμενα που υπάρχουν στην πρώτη ενότητα είναι: Ο απογαλακτισμός του Έθνους, Η παράδοση και οι κοινωνικές κρίσεις, Το θρήσκευμα στις ταυτότητες, Η εκκλησιαστική παιδεία στην Ελλάδα, Εποχή διαφημίσεων, Παιδιά με ‘’νοητική υστέρηση’’, Ο ‘’τελευταίος πειρασμός’’ του Καζαντζάκη, Εκκλησία και Ευεργέτες, Αλεβισμός και άγιος Γρηγόριος Παλαμάς, Ο Πατριάρχης Δημήτριος, ως διάκονος στην Έδεσσα, Το Πανεπιστήμιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Στην δεύτερη ενότητα οι «Συνεντεύξεις» μας ενημερώνουν ποιά είναι η θέση και η διδασκαλία της Εκκλησίας για τις εκτρώσεις, την ευθανασία, την καύση των νεκρών, τα ναρκωτικά. Πολύ ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζεται η συνέντευξη Στροφή στην Εκκλησία. Η πίστη και η ζωή της Εκκλησίας αναπαύουν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους. Μέσα στην ολοκληρωμένη και συγκροτημένη ζωή της Εκκλησίας ο νέος μπορεί να βρη την πραγματική του οικογένεια και να ικανοποιήση τα υπαρξιακά του προβλήματα και όλες τις κοινωνικές του αναζητήσεις.

Από την ανάγνωση των Συνεντεύξεων διαπιστώνει ο αναγνώστης ότι η Εκκλησία θεωρείται νοσοκομείο που θεραπεύει τις πνευματικές ασθένειες των ανθρώπων, αλλά και οικογένεια που προσφέρει αληθινή αγάπη, νόημα και σκοπό στην ζωή των ανθρώπων.

Λεπτομέρειες
 
Κωδικός ΠΕ 1039
Ποσότητα Διαθέσιμo
Βάρος 0.65 kgr
Διαστάσεις 14 χ 21
Σελίδες 264
ISBN 960-7070-22-4
Συγγραφέας ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
Έκδοση ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑΣ - ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΘΗΒΩΝ - Α΄ ΕΚΔΟΣΗ 1994
Εκπτωση (e-morfi) -20%
Τιμή: €11.51

Επιλογές
 
Ποσότητα

Προσθήκη στο καλάθι
        
Προσθήκη στην επιθυμητή λίστα


 

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 
Το όνομά σας: *
Το email σας: *
email παραλήπτη: *

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 

Λίστα συστάσεων
 
Οι πελάτες που αγόρασαν το παραπάνω προϊόν αγόρασαν επίσης τα ακόλουθα προϊόντα:  

Απόψεις Πελατών
 
Ψηφοφορία Πελατών


Ψηφοφορία Πελατών

 

Ψηφοφορία Πελατών

Αξιολογήστε!


Σχόλια πελατών


Δεν υπάρχουν σχόλια για το προϊόν.

Προσθέστε τα σχόλιά σας εδώ
Το όνομά σας: *
Το μήνυμά σας: *

Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα:

Άλλος κωδικός
Προσθήκη σχολίων για το συγκεκριμένο προϊόν
 
 

Εκτυπώσιμη σελίδα 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Προχωρημένη Αναζήτηση


Χρήστες Online
409 ανώνυμοι χρήστες

Το καλάθι σας
Το καλάθι είναι άδειο
 
Δείτε το καλάθι
Αγορά
Λίστα Αγαπημένων μου
Ιστορικό των παραγγελιών

Μέλη
Όνομα Χρήστη

Κωδικός

Εισαγωγή 
Εγγραφή 
Copyright © 2007-2020 Morfi Editions
By Falconet - Internet Solutions