Αρχική                   Ποιοί Είμαστε                  Χρήσιμα Links
 
Γλώσσα:

Κατηγορίες
Βιβλία
Αγία Γραφή
Αντιαιρετικά-Εποικοδομητικά
Βίοι Αγίων-Ασκητικά
Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία
Ελληνισμός
Επίκαιροι τίτλοι
Θύραθεν-Γενικώς
Ιστορία-Δίκαιο
Λατρεία-Λειτουργικά-Προσευχητάρια-Ακολουθίες
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μουσική
Νέες Εκδόσεις-Πρός εκδοσιν
Ξενόγλωσσα
Παιδί
Περιοδικά
Πολυμέσα
Προτεινόμενα-Προσφορές
Σύγχρονος προβληματισμός-Επιστήμη-Γενικά
Ταξίδι-Θρησκευτικός τουρισμός
Τέχνη-Αγιογραφία-Εικόνες
Υμνογραφία - Ακολουθίες
Μοναστηριακά
Εκκλησιαστικά

Bestsellers
1. 100 ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
2. 100 ΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
3. Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
4. ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
5. Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ Ι.
6. ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
7. ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΚΙΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
8. ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Έξυπνες Λύσεις
Δωροεπιταγές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Όροι και Προυποθέσεις συναλλαγής
Ασφάλεια Αγορών-Προσωπικά Δεδομένα

:: Εκδόσεις Μορφή :: :: Βιβλία :: Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία :: Ορθόδοξη Πνευματικότητα :: ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Β΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Β΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 
ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ Β΄ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 
Ο δεύτερος τόμος των Ανατολικῶν με τίτλο Ορθόδοξος και δυτικός τρόπος ζωής περιλαμβάνει κείμενα που έχουν σκοπό να προβάλλουν την διαφορά του ορθοδόξου και δυτικού τρόπου ζωής.

Λεγοντας Ανατολή και Δυση δεν εννοούμε απλώς τις δύο γεωγραφικές περιοχές, αλλά έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής, μια ιδιαίτερη στάση ζωής απέναντι σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Στο κεφάλαιο Ορθόδοξη και δυτική παράδοση στην ζωη μας τονίζονται οι βασικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο παραδόσεων και καθορίζεται ποιός είναι ορθόδοξος και ποιός δυτικός-Φράγκος. Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά του Ελληνα στην Ευρώπη μέσα στα πλαίσια της ορθοδόξου παραδόσεώς του; Η θεραπευτική αγωγή που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μοναδική και ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε τούς δυτικούς, αλλά θα πρέπει πρωτίστως εμείς οι ίδιοι να γνωρίσουμε και να ζήσουμε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Διαπιστώνεται, δυστυχώς, ότι πολλοί σύγχρονοι νεοέλληνες σε μερικά σημεία έχουν εκδυτικοποιηθή και απογαλακτισθή από την παράδοση του τόπου τους.

Γινεται αναφορά στην ζωη και το έργο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο κείμενο Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, φορεύς της Ορθοδόξου Παραδόσεως. Παρουσιάζεται επίσης στο κείμενο Η διακόνισσα Ολυμπιάς η αγία μορφη της διακόνισσας Ολυμπιάδος, η δράση της οποίας συνδέεται με την ζωη και την δράση του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και τονίζεται ποια πρέπει να είναι η θέση και η αποστολή της γυναίκας μέσα στον Χριστιανισμό.

Η ομιλία με θέμα Η δημιουργία του κόσμου απαντά σε πολλά σύγχρονα κοσμολογικά, οικολογικά, επιστημονικά και κοινωνικά προβλήματα. Οι Πατέρες της Εκκλησίας όταν μιλούν για την δημιουργία του κόσμου δεν κάνουν φιλοσοφία, αλλά θεολογούν. Πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν είναι έργο της τύχης, αλλά ο Θεός είναι δημιουργός του κόσμου και του χρόνου. Διδάσκουν ότι ο Θεός ενδιαφέρεται για όλη την δημιουργία αφού την διευθύνει με τις άκτιστες προνοητικές ενέργειές Του και όχι με τούς λεγομένους φυσικούς νόμους.

Στο κεφάλαιο Οι λόγοι των όντων, αναλύ-εται σύμφωνα με την διδασκαλία του αγίου Μαξίμου του Ομολογητοῦ, τι είναι οι άκτιστες ενέργειες του Θεού που κυβερνούν την κτίση. Απαιτεῖται η κάθαρση της καρδιάς και ο φωτισμός του νου, ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε την ενέργεια του Θεού μέσα στην δημιουργία και να στεκόμαστε με πολύ σεβασμό απέναντι στον άνθρωπο και στην κτίση.

Αναλύονται τα κεντρικά σημεία και τα βαθειά πνευματικά νοήματα που κρύβει η Κυριακή προσευχή στο κεφάλαιο Το «Πατερ ημών» κατά την ερμηνεία του αγίου Μαξίμου του Ομολογητοῦ. Για να αισθανθή κανείς όμως το βάθος και το μεγαλείο της Κυριακής προσευχής πρέπει να γνωρίζη τον τρόπο και την μέθοδο της ορθοδόξου ευσεβείας και να διαθέτη πνευματική εμπειρία, γιατί ανάλογα με τον βαθμο της πνευματικής του ζωής ο προσευχόμενος συλλαμβάνει τα πνευματικά νοήματα.

Στο κεφάλαιο Η πάλη προς τα πνευματικά της πονηρίας γίνεται λόγος για το πρόσωπο και το έργο του διαβόλου κατά την διδασκαλία του αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Για να αποφύγουμε την πλάνη και τις μεθοδείες του διαβόλου είναι απαραίτητο να ακολουθούμε σταθερά την μέθοδο θεραπείας την οποία έχει η Εκκλησία, δηλαδή, την νοερά ησυχία. Οταν γίνουμε ναοί του Αγίου Πνεύματος και έχουμε την Χαρη του Θεού θα πολεμούμε τον διάβολο και δεν θα έχη καμμιά εξουσία επάνω μας. Ιδιαίτερα θα πρέπει ο αναγνώστης να προσέξη την ενότητα Η θεογνωσία και η αυτογνωσία, κατά την διδασκαλία του διαβόλου στην οποία ερμηνεύεται ότι η γνώση του Θεού προϋποθέτει την κάθαρση της καρδιάς και τον φωτισμό του νου γιατί διαφορετικά η θεογνωσία δεν είναι αληθινή, αλλά δαιμονική. Διαβάζοντας μάλιστα για την αληθινή και την σατανική αυτογνωσία αντιλαμβάνεται ότι είναι πλάνη του διαβόλου όταν κανείς προσπαθή να αναλύση και να γνωρίση τον εαυτό του δια της αυτογνωσίας.

Αξίζει να προσεχθή ιδιαίτερα το κεφάλαιο Εξομολόγηση και ψυχοθεραπεία στο οποίο επισημαίνονται οι διαφορές της Ορθόδοξης Ψυχοθεραπείας από τις ουμανιστικές ψυχοθεραπείες και πως δια της εξομολογήσεως και ιδιαιτέρως δια της μετανοίας θεραπεύεται η ψυχή του ανθρώπου. Εξηγεῖται τι είναι αμαρτία, τι σημαίνει «άφεση των αμαρτιών», τι είναι η μετάνοια, ποιοί οι τρόποι θεραπείας και πως ο πνευματικός εξασκεί την θεραπεία. Παρουσιάζονται δύο τύποι εξομολογήσεως, δηλαδή, η εξομολόγηση στον Θεο δια της προσευχής, η οποία δεν καταργεί την εξομολόγηση των αμαρτιών μας στον πνευματικό πατέρα και η εξομολόγηση που γίνεται κατά το ομώνυμο μυστήριο. Γινεται λόγος για δύο είδη θεραπευτών, αφού όλοι οι πνευματικοί μπορούν να τελέσουν το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, αλλά δεν μπορούν όλοι να θεραπεύσουν.

Διαβάζοντας την εισήγηση με θέμα Η παρθενία στην Ορθόδοξη Παράδοση παρατηρούμε ότι η σωματική παρθενία αξιοποιείται ανάλογα με την ύπαρξη της πνευματικής παρθενίας. Πνευματική παρθενία μπορούν να αποκτήσουν και οι έγγαμοι χριστιανοί.

Στην ενδιαφέρουσα εισήγηση με θέμα Σχέσεις γονέων και παιδιών παρουσιάζονται οι προϋποθέσεις μιας καλής και ορθόδοξης αγωγής.

Σε όλα τα κείμενα γίνεται συνεχής αναφορά στούς αγίους Πατέρες της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος εκφράζει όλη την νηπτική παράδοση της Εκκλησίας.

Λεπτομέρειες
 
Κωδικός ΠΕ 1035
Ποσότητα Διαθέσιμo
Βάρος 0.76 kgr
Διαστάσεις 15 χ 22,3
Σελίδες 304
ISBN 960-7070-08-9
Συγγραφέας ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
Έκδοση ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΘΗΒΩΝ - Β΄ ΕΚΔΟΣΗ 1994
Εκπτωση (e-morfi) -20%
Τιμή: €12.10

Επιλογές
 
Ποσότητα

Προσθήκη στο καλάθι
        
Προσθήκη στην επιθυμητή λίστα


 

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 
Το όνομά σας: *
Το email σας: *
email παραλήπτη: *

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 

Λίστα συστάσεων
 
Οι πελάτες που αγόρασαν το παραπάνω προϊόν αγόρασαν επίσης τα ακόλουθα προϊόντα:  

Απόψεις Πελατών
 
Ψηφοφορία Πελατών


Ψηφοφορία Πελατών


Ψηφοφορία Πελατών

Αξιολογήστε!


Σχόλια πελατών


Δεν υπάρχουν σχόλια για το προϊόν.

Προσθέστε τα σχόλιά σας εδώ
Το όνομά σας: *
Το μήνυμά σας: *

Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα:

Άλλος κωδικός
Προσθήκη σχολίων για το συγκεκριμένο προϊόν
 
 

Εκτυπώσιμη σελίδα 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Προχωρημένη Αναζήτηση


Χρήστες Online
405 ανώνυμοι χρήστες

Το καλάθι σας
Το καλάθι είναι άδειο
 
Δείτε το καλάθι
Αγορά
Λίστα Αγαπημένων μου
Ιστορικό των παραγγελιών

Μέλη
Όνομα Χρήστη

Κωδικός

Εισαγωγή 
Εγγραφή 
Copyright © 2007-2020 Morfi Editions
By Falconet - Internet Solutions