Αρχική                   Ποιοί Είμαστε                  Χρήσιμα Links
 
Γλώσσα:

Κατηγορίες
Βιβλία
Αγία Γραφή
Αντιαιρετικά-Εποικοδομητικά
Βίοι Αγίων-Ασκητικά
Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία
Ελληνισμός
Επίκαιροι τίτλοι
Θύραθεν-Γενικώς
Ιστορία-Δίκαιο
Λατρεία-Λειτουργικά-Προσευχητάρια-Ακολουθίες
Λογοτεχνία
Μαγειρική
Μουσική
Νέες Εκδόσεις-Πρός εκδοσιν
Ξενόγλωσσα
Παιδί
Περιοδικά
Πολυμέσα
Προτεινόμενα-Προσφορές
Σύγχρονος προβληματισμός-Επιστήμη-Γενικά
Ταξίδι-Θρησκευτικός τουρισμός
Τέχνη-Αγιογραφία-Εικόνες
Υμνογραφία - Ακολουθίες
Μοναστηριακά
Εκκλησιαστικά

Bestsellers
1. 100 ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
2. 100 ΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ / ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΕΛΩΟΥ
3. Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
4. ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
5. Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ - ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ Ι.
6. ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
7. ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ , ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΚΙΣΤΙΚΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ - ΜΑΡΚΙΔΗΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
8. ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Έξυπνες Λύσεις
Δωροεπιταγές

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επικοινωνία
Όροι και Προυποθέσεις συναλλαγής
Ασφάλεια Αγορών-Προσωπικά Δεδομένα

:: Εκδόσεις Μορφή :: :: Βιβλία :: Δογματικά-Κατήχηση-Πατρολογία-Ποιμαντικά-Φιλοκαλία :: Ορθόδοξη Πνευματικότητα :: ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 
ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΣΑΙ - ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 
Το βιβλίο Καιρός του ποιήσαι περιλαμβάνει μια σειρά από δέκα ενδιαφέροντα κεφάλαια. Παρά την φαινομενική τους διαφορά τα κείμενα έχουν μεγάλη συνάφεια μεταξύ τους και βοηθούν τον σύγχρονο άνθρωπο να διαπιστώση ποια είναι η στάση της ορθοδόξου εκκλησιαστικής παραδόσεως απέναντι στα διάφορα θρησκευτικά και φιλοσοφικά συστήματα που μας έρχονται από την Ανατολή και την Δυση. Προβάλλεται η ησυχαστική και νηπτική παράδοση που διαθέτει η Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι απαραίτητο να εκφρασθή και να βιωθή σήμερα.

Πολύ συνοπτικά αναφέρουμε τι περίπου περιέχουν τα κεφάλαια.

Ανατολικές Θρησκείες και Ορθόδοξη Εκκλησία. Γινεται μια εξέταση και ανάλυση όλων των συγχρόνων θρησκευτικών κινήσεων. Παρουσιάζονται τα αίτια της γεννήσεως και της γρήγορης μεταδόσεώς τους καθώς επίσης ποια είναι η στάση της Ορθοδόξου Εκκλησίας απέναντι σε αυτές τις θρησκευτικές κινήσεις. Τονίζεται κυρίως η μεγάλη αξία της νηπτικής παραδόσεως που αναπαύει τον άνθρωπο και ότι μόνον μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία ολοκληρώνεται ο άνθρωπος και αναπτύσσεται καθολικά.

Παραδοσιακή Κατήχηση. Με το κείμενο αυτό φαίνεται τι ακριβώς είναι η κατήχηση στην παράδοση της Εκκλησίας. Θα πρέπει να οδηγή τον άνθρωπο στον φωτισμό του νου και μάλιστα ακόμη υψηλότερα, δηλαδή, στην θέωση. Τονίζεται πως μπορεί αυτή η κατήχηση να πραγματοποιηθή στούς νέους.

Αναζήτηση της κάθαρσης. Γινεται λόγος για το πως οι άγιοι Πατέρες ομιλούν για την κάθαρση και τι εννοούν όταν λένε ότι πρέπει να καθαρισθή η καρδιά. Οταν καθαρθή η καρδιά του ανθρώπου, τότε ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο κοινωνικός, ισορροπημένος και συμπεριφέρεται σωστά μέσα στην κοινωνία.

Νοερά καρδιακή προσευχή. Συμφωνα με την διδασκαλία του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά η νοερά προσευχή είναι ολόκληρη επιστήμη και η βάση της πνευματικής ζωής. Μελετώντας το κεφάλαιο αυτό μαθαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται στην καρδιά η νοερά προσευχή, τούς κινδύνους που δημιουργούνται κατά την διάρκειά της και ο,τι έχει σχέση με την νοερά προσευχή.

Η παιδεία του Θεού. Το θέμα αυτό δείχνει μια πλευρά της πνευματικής ζωής που είναι άγνωστη από πολλούς, αλλά και πολύ κρίσιμη. Εξηγεῖται πως η χάρη του Θεού έρχεται στον άνθρωπο και στην συνέχεια κρύπτεται για να του δώση την δυνατότητα να αποκτήση βαθειά μετάνοια, ταπείνωση και πληρέστερη γνώση Θεού. Περισσότερα στοιχεία για το τι είναι η παιδεία Θεού και πως πρέπει να την δεχόμαστε μπορεί να βρη ο αναγνώστης σε άλλο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο « Το μυστήριο της παιδείας του Θεού».

Εμπειρία θεώσεως (ζωντανή Θεολογία). Τονίζεται ότι η θεολογία είναι κυρίως και προπαντός εμπειρία και ότι σκοπός του ανθρώπου πρέπει να είναι η θέωση. Υπάρχουν και σήμερα θεόπτες Πατέρες που είναι φορείς της Ορθοδόξου Παραδόσεως. Γινεται αναφορά στην θεολογία του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου.

Μαρτυρία του μαρτυρίου. Πρόκειται για εισήγηση σε ιερατικό συνέδριο στην οποία αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει η Εκκλησία τα διάφορα προβλήματα που αναφύονται. Υπογραμμίζεται η προσωπική εσωτερική στάση μας απέναντι στις δοκιμασίες που έρχονται στην ζωη. Εξηγεῖται πως οι Χριστιανοί συνδέονται με το «ποτήριον του Χριστού» και ότι το ορθόδοξο ήθος είναι σταυρικό.

Μια Ορθόδοξη Παρουσία. Παρουσιάζονται οι προσωπικές εντυπώσεις του συγγραφέα από την επίσκεψή του στο Μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο Εσσεξ Αγγλίας. Γινεται αναφορά στον Γεροντα της Μονής, Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο, ο οποίος είναι φορεύς της Ορθοδόξου Παραδόσεως και ζωής, στούς αδελφούς της Μονής, στην καθημερινή ζωη τους, στην ζωη της Μονής την ημέρα της Κυριακής. Η Ιερά Μονή, όπως και κάθε ορθόδοξο Μοναστήρι και Ενορία, στα οποία βιώνεται η ησυχαστική και νηπτική παράδοση της Εκκλησίας, θεωρείται κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής.

Η ποιμαντική καθοδήγηση των μετανοούντων κατά τον Μ. Βασίλειο. Το κείμενο αποτελεί εισήγηση σε ιερατικό Συνέδριο και παρουσιάζει την αξία των ιερών κανόνων και την θέση τους μέσα στην Εκκλησία με βάση τις κανονικές διατάξεις του Μ. Βασιλείου. Οι ιεροί κανόνες δεν είναι νομικά κείμενα, αλλά αποβλέπουν στην θεραπεία του ανθρώπου, δηλαδή βοηθούν τον άνθρωπο να φθάση από τον σκοτασμό του νου στον φωτισμό. Διασφαλίζουν την ευταξία του σώματος της Εκκλησίας.

Ο άγιος Ιερόθεος Επίσκοπος Αθηνῶν. Μεσα από το κείμενο αυτό φαίνεται ποια είναι τα στοιχεία που συγκροτούν και εκφράζουν την αγιότητα. Παρουσιάζεται η μορφη του αγίου Ιεροθέου, ως μαθητού του Αποστόλου Παύλου, ως Ιεράρχου της Εκκλησίας των Αθηνῶν, ως διδασκάλου του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και των πιστών, ως υμνολόγου, ως συγγραφέως.

Ολα τα κείμενα του παρόντος βιβλίου φέρνουν στο φως την νηπτική παράδοση που διαθέτει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Είναι απαραίτητο και σήμερα, που είναι «καιρός του ποιήσαι», να εκφρασθή και να βιωθή αυτή η Παράδοση διότι αποτελεί το ισχυρότερο φάρμακο που θα προφυλάξη τον Ορθόδοξο λαο στούς κρίσιμους καιρούς που έρχονται.

Λεπτομέρειες
 
Κωδικός ΠΕ 1024
Ποσότητα Διαθέσιμo
Βάρος 0.82 kgr
Διαστάσεις 15,5 χ 23,5
Σελίδες 368
ISBN 960-7070-44-5
Συγγραφέας ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
Έκδοση ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΘΗΒΩΝ - Β΄ ΕΚΔΟΣΗ 2008
Εκπτωση (e-morfi) -20%
Τιμή: €12.60

Επιλογές
 
Ποσότητα

Προσθήκη στο καλάθι
        
Προσθήκη στην επιθυμητή λίστα


 

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 
Το όνομά σας: *
Το email σας: *
email παραλήπτη: *

Προτείνετέ το σε ένα φίλο
 

Λίστα συστάσεων
 
Οι πελάτες που αγόρασαν το παραπάνω προϊόν αγόρασαν επίσης τα ακόλουθα προϊόντα:  

Απόψεις Πελατών
 
Ψηφοφορία Πελατών


Ψηφοφορία Πελατών

 

Ψηφοφορία Πελατών

Αξιολογήστε!


Σχόλια πελατών


Δεν υπάρχουν σχόλια για το προϊόν.

Προσθέστε τα σχόλιά σας εδώ
Το όνομά σας: *
Το μήνυμά σας: *

Πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα:

Άλλος κωδικός
Προσθήκη σχολίων για το συγκεκριμένο προϊόν
 
 

Εκτυπώσιμη σελίδα 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Προχωρημένη Αναζήτηση


Χρήστες Online
435 ανώνυμοι χρήστες

Το καλάθι σας
Το καλάθι είναι άδειο
 
Δείτε το καλάθι
Αγορά
Λίστα Αγαπημένων μου
Ιστορικό των παραγγελιών

Μέλη
Όνομα Χρήστη

Κωδικός

Εισαγωγή 
Εγγραφή 
Copyright © 2007-2020 Morfi Editions
By Falconet - Internet Solutions